Produkty pro blakemere veteráni (2)

Červené víno - Clefs des Murailles AOP Vacqueyras

Červené víno - Clefs des Murailles AOP Vacqueyras

{"CÉPAGES":"ODRŮDY\nGrenache 60 %\nSyrah 30 %\nMourvèdre 10 %\n\nVINIFIKACE\nSklizeň probíhá po etapách: Syrah je sklizena a vinifikována jako první, následuje Grenache a Mourvèdre. Vinifikace se řídí tradičními principy údolí Rhôny: fermentace a macerace trvá 4 až 5 týdnů s kontrolou teploty, proces je zakončen teplou macerací. Víno z různých odrůd je smícháno po 6 měsících. Zrání probíhá, část v dubových sudech pro zjemnění tříslovin a přidání komplexity, druhá část v betonových nádržích pro zachování svěžesti ovoce.\n\nDÉGUSTACE\nSilná a komplexní vůně, spojující aroma velmi zralého červeného ovoce, tóny lékořice a nádech pražení. Útok je v ústech koncentrovaný, poté široký s dominantou velmi zralého ovoce. Mourvèdre přináší charakteristickou strukturu s přítomnými a sametovými tříslovinami. Závěr je dlouhý, poznamenaný vůněmi garrigue."}
Červené víno - Domaine La Guintrandy

Červené víno - Domaine La Guintrandy

TERROIR & ESTATE Písečný jíl a kobalt, kamenitá půda. Středomořské klima, ovlivněné větrem Mistral. Organické vinice se nacházejí poblíž vesnice Visan. ODRŮDY HROZNŮ Grenache 85% Mourvèdre 10% Syrah 5% VÝROBA VÍNA Ručně sbírané, částečně odstopkované. Macerace přibližně 2 týdny. Plně zralé v tancích na jemných kalech před lahvováním (nefiltruje se). POZNÁMKY K OCHUTNÁNÍ Toto víno má elegantní rubínově purpurovou barvu. Jeho vůně odhaluje aroma černého rybízu a třešňového ovoce. Chuť je dobře vyvážená s plnými tříslovinami a tóny černého ovoce a lékořice. Skvěle se hodí k středomořským pokrmům, bílému masu, mírně kořeněným jídlům (např. paella nebo kari) a červenému masu.